Portfolio
syksy 2021

Minä taiteilijana

Henkien Kanssa 1_edited.jpg

   Haluan taiteellani tuoda tavanomaisen ja taianomaisen lähemmäksi toisiaan; herättämään katsojassa ajatuksen tai tunteen siitä, että maailma on elävä ja täynnä sielukkuuta, että emme ole yksin vaan jaamme olemassaolon kaikenlaisten Tuonpuoleisten olentojen kanssa. Yhdistämällä valokuvaa ja digitaalista kuvitusta pyrin tuomaan kuvieni aiheet lähemmäksi - kuin vain antaisin muodon sille, joka on jo siellä, enkä varsinaisesti luo sinne mitään uutta.

  Luonto on minulle inspiraation lähde, voimanantaja, pyhä. Puita on kiva halata! Mytologia, tieteisfiktio ja fantasia kiehtovat ja saan sieltä paljon ideoita. Nautin myös japanilaisesta mediasta ja filosofiasta, ja opiskelen kieltä vapaa-ajallani.

  Ihmiset ovat aina kertoneet tarinoita, ja niin haluan minäkin - kuvien ja sarjakuvien kautta. Koulussa haluan kehittyä taiteilijana, jotta voisin herättää katsojassa tunteita, ajatuksia ja tarinoita paremmin kuin aikaisemmin; tuoda ideani paremmin ja taitavammin esille. On myös kiva, kun joku kannustaa kokeilemaan asioita oman mukavuusalueen ulkopuolelta, koska ei sieltä kuoresta muuten meinaa tulla ulos.

Oppimispäiväkirja

Piirrustus

   Olen pääasiassa digitaalinen kuvittaja. Oli kiva ottaa taas lyijykynät käyttöön, vaikka olenkin aikaisemmin käyttänyt vain yhdentyyppistä kynää. Erilaiset aiheet haastoivat tekemään asioita, joita en yleensä piirtäisi. Vertailessa alkusyksyn ja loppusyksyn töitä oli mukava huomata kehitys, vaikka sitä ei siinä hetkessä kokenutkaan.

Elävä malli

   En ole piirtänyt hiilellä vuosiin, mutta croquis -piirrustukset ovat tuttuja ja teen niitä usein lämmittelynä ennen kuin ryhdyn varsinaiseen kuvitustyöhön. Oli sopivan haastavaa yrittää piirtää mallia niin, että mittasuhteet olivat oikein - olen niin tottunut digitaalisessa ympäristössä siihen, että asioita voi muokata helposti (kenties liiankin helposti?).

Maalaus

   En koe olevani kovinkaan hyvä maalaamaan, ja minulla kesti hetki uskaltaa käyttää akryyleitä akvarellien sijaan. Mutta kun pääsin vauhtiin, minulla olikin todella kivaa! Toki virheitä oli vaikeaa tai jopa mahdotonta korjata, mutta opin pian nauttimaan luomisen ilosta. Tiettyjä asioita ei vain voi kokea tai tehdä samalla tavalla digitaalisesti.

Tussi

   Omaksi ilokseni tein myös muutamia tussitöitä! Rakastan naamioita; niiden kansainvälinen ilmentymä, merkitys kulttuurille ja uskonnoille (ja ihmisyydelle ylipäätänsä!), sekä miten ne herättävät mielikuvia Tuonpuoleisista olennoista.

Valokuvaus

   Vaikka olen harrastelijana valokuvannut jo monta vuotta, opin myös paljon uutta syksyn aikana, kuten RAW -kuvien muokkaus ja valokuvaportfolion rakentaminen. Sain myös hyvää kertausta esimerkiksi valosta ja varjosta sekä sommittelusta.

   Valokuvatessa rakastan ottaa talteen hetkiä, kun tämän- ja tuonpuoleisuus koskettavat toisiaan - voimme hetken nähdä sen elävän ja mystisen maailmakaikkeuden, jonka esivanhempamme kokivat tuhansia vuosia.